www.kefalonia-parga.com

Gamtos stebuklai Kefalonijoje (Jorune, Klaipeda)

2015-06-29
Kefalonija - nedidukė kalnuota Graikijos sala, man šiek tiek primenanti Juodkalniją. Aš apie Kefaloniją pirmą kartą išgirdau vos prieš keletą metų. O šiemet teko šioje saloje praleisti 10 įsimintinų dienų su šeima.

Pasirodo, Kefalonija turtinga nepaprasto grožio gamta! Tai man paliko didžiausią įspūdį, tad kalbėsiu ne apie žmones, kultūrą ar maistą, o apie gamtą. Žodžiais sunku ir apsakyti kiek ryškių dangiškų spalvų gausu kiekviename salos kampelyje. Krūmai žydi nuostabiausiais sodriais žiedais: violetinias, oranžiniais, rausvais! Aukštos tujos kyšo iš lapuočių ir spygliuočių įvairovės. Jonijos jūros spalvos atrodo lyg specialiai išgautos talentingiausių tapytojų. Sunku patikėti, kad tai natūralios spalvos, o kiek žavių atspalvių!

Kur bevažiuotum, akį nuolatos džiugina pasakiški vaizdai: kalnai, paplūdimiai, jūros ir dangaus horizontai. Man kelionės automobiliu ar keturračiu serpantinais neprailgdavo, nuolatos dairydavausi aplink išplėstomis akimis.

Nors yra tekę viešėti ne vienoje gražioje šalyje, Kefalonijos gamtai neprilygsta nei viena anksčiau lankyta vieta. Poilsis švariame ore, šiluma, rami aplinka, atgaiva nuo miesto dulkių ir ūžesio, puikus atostogų pasirinkimas. Manau, kada nors dar į Kefaloniją sugrįšiu ilgenėms atostogoms.
  • Gamtos stebuklai Kefalonijoje
  • Gamtos stebuklai Kefalonijoje
  • Gamtos stebuklai Kefalonijoje
  • Gamtos stebuklai Kefalonijoje
  • Gamtos stebuklai Kefalonijoje